کشاورز نمونه کشور مان در گفتگو با روابط عمومی کارخانه تولید کود سولفات آمونیوم کیمیای سبز رفسنجان گفت : اصلی ترین چالش کشاورزی در کشور ما کمبود آب است.
سیستم آبیاری تحت فشار ، جلوگیری از تبخیر و تعرق آب و حمایت مالی دولت از کشاورزان با اوراق مشارکت یا وام های کم بهره جهت حرکت بسمت کشاورزی به روز و مدرن و افزایش بهر وری آب از راهکارهای حل این مساله می باشد.
اجرای سیستم آبیاری تحت فشار ، استفاده از استخر ذخیره آب ، تغییر ارقام به بومی منطقه ، استفاده از پلاستیک روی شلنگهای آب زیر درختان برای کاهش تبخیر و تعرق اب و کم کردن سطح زیر کشت از راهکارهای بالا بردن بهره وری آب می باشد . بشرطیکه وزارت نیرو وسازمان آب پروانه زمین داران را کم نکنند .
اقلیم کشور ما خشک است و خاک ما شور و کمبود مواد آلی داریم برای حل این مساله ، بهترین کار اینست که از کودهای آلی شیرین تر استفاده کنیم و از کودهای شیمیایی سولفاته و شیرین تر .
و استفاده از کودهای کلر دار و آمونیاک دار را در منطقه به حداقل برسانیم . بیشتر برویم بسمت کودهای سولفاته که شوری کمتری دارند و از کودهای دامی پوسیده شده استفاده کنیم چون زمینهایمان بشدت نیازمند مواد آلی است.
بهروز زینلی با اشاره به ایجاد کارخانه تولید کود شیمیایی سولفات آمونیوم در رفسنجان گفت : کود سولفات آمونیوم از کودهایی است که می توانیم برای رفع کمبود ازت از آن استفاده کنیم . مخصوصا در کل مناطق کویری و مناطق پسته خیز که خاک و آب شور است .سولفات حالت اصلاح کنندگی دارد. متاسفانه سیستم دولتی حامی اوره است البته ازت خوبی دارد اما در دراز مدت زمین را سخت می کند و در زمان گرما هم مشکل ایجاد می کند .اگر کود سولفات آمونیوم جایگزین اوره شود می تواند خاک های ما را اصلاح کند. امیدواریم دولت و بخش خصوصی بروند بسمت حخمایت و تولید بیشتر در حوزه کود سولفات آمونیوم استاندارد و با قیمت مناسب.
وی در ادامه افزود : اصلی ترین منابع استفاده ما از کود سولفات آمونیوم واردات از ازبکستان بود بعد از اصفهان می امد و جدیدا کارخانه کیمیای سبز رفسنجان هم وارد این چرخه تولید شده است گرانوله و پودری و و بسیار جالب و استاندارد. انشاا… کشاورزان بتوانند از تولیدات این کارخانه استفاده کنند مخصوصا کشاورزان رفسنجانی که هم برایشان در دسترس تر هست نرخ کرایه ندارد تولید کنندگان در دسترس هستند و روی استاندارد ان نظارت هست .
بهروز زینلی با توجه به تجارب چند دهه خود در حوزه کشاورزی گفت : کود سولفات آمونیوم کود بسیار خوبی برای کشاورزان ایرانی مخصوصا باغداران است و گوگرد و اصلاح کنندگی خوبی دارد .
وی اظهار امیدواری کرد کارخانه کیمیای سبز رفسنجان تداوم خدمت داشته باشد و استانداردها را از ابتدا تا انتها بطور کامل رعایت کند .
رفسنجانی ها هوای کارخانه تولید کود سولفات آمونیوم کیمیای سبز را داشته باشند و کارخانه هم هوای کشاورزان را .
کشاورز نمونه کشورمان در پایان از سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواست با توجه به سهم ۲۵ درصدی استان کرمان از باغات کشور در دیگر زمینه های مرتبط با کشاورزی ورود کنند و تولیدات بومی داشته باشیم زمینه هایی چون
دی آمونیوم فسفات ، فسفر های مایع ،کودهای محلول در اب و کودهای زیستی .
پایان