Search
Close this search box.
en
English
tr_TR
Türkçe
العربية
fa
فارسی

مدیر عامل هلدینگ کیمیای سبز رفسنجان: خاک باغات ما شور شده است و این یک تهدید است .

خاک سرزمین ما شور شده است و این یک تهدید است .

علی بساوند مدیر عامل کارخانه تولید سولفات آمونیوم کیمیای سبز رفسنجان در گفتگو با روابط عمومی هلدینگ کیمیای سبز رفسنجان گفت :  شوري خاک بر محصول  اثرات منفی دارد و باعث  کاهش جذب آب  و در نتیجه  زودتر پژمرد ه شدن  و در نهایت  کاهش رشد محصول می گردد. همچنین  افزایش جذب برخی از عناصر که به میزان زیادی در خاک های شور وجود دارند نظیر سدیم، کلر و بور باعث ایجاد مسمویت در گیاه و اثرات مخرب بر رشد و نمو می شود. به دلیل غلظت زیاد بعضی از یون ها مانند کلر در در محلول خاك های شور و جذب آن توسط گیاه، جذب برخی از عناصر ضروری همانند نیترات و سولفات توسط گیاه نیز  کاهش می یابد. همه این تاثیرات مخرب ایجاب می کند به فکر اصلاح خاک شور سرزمینمان باشیم.

وی در ادامه در خصوص راهکارهای اصلاح  خاک شور گفت :  آبشویی یکی از راه های مهم خارج کردن نمک اضافی موجود در محلول خاك بوده که با استفاده از مقدار بیشتر آب آبیاري به منظور رقیق کردن محیط و یا شستشوي نمک از محیط رشد ریشه در زمین هایی که دارای زهکش مناسب هستند، انجام می گردد.احداث زهکش جهت هدایت آب به سطوح پایین تر خاک ،انتخاب و کاشت گیاهان مقاوم به شوری بعد از انجام آبشویی و استفاده از روش هاي خاص کاشت، به عنوان مثال کاشت روی پشته که تجمع نمک را در اطراف بذر و رشد ریشه کاهش دهد از دیگر روشهای اصلاح شوری خاک می باشد.

افزایش هوموس خاک با افزودن مواد آلی به خاك جهت بهبود کیفیت خاک و افزایش نفوذپذیري و ایجاد تهویه و آبشویی بهتر از خاک هم باعث کمک به جذب بهتر عناصر غذایی توسط گیاه با تنظیم دمای آب آبیاری می شود.

وی  تنظیم اسیدیته pH خاک و  همچنین استفاده از کودهای گوگردی و سولفاته را از دیگر روشهای موثر در اصلاح شوری خاک دانست.

 

جست و جو

پیوندها

مقالات

دسته بندی مقالات

عباس دادخواه

مدیر عامل

علیرضا حسینی

مدیر روابط عمومی